ΠΡΟΪΟΝΤΑ‎ > ‎

Sip

https://sites.google.com/a/ottaripanel.com/ottari-panel/proieonta/siphttps://sites.google.com/a/ottaripanel.com/english/sip

SIP – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

SIP είναι ακρώνυμο του όρου Structural Insulated Panel (Φέρων θερμομονωτικό πανέλο)

Το Σύστημα SIP είναι ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ το οποίο παρέχει δύναμη, αντοχή, υψηλή θερμομόνωση ηχομόνωση και πυροπροστασία. Η χρήση αυτού του συστήματος εξοικονομεί φυσικούς πόρους και χρήματα.

Η ιστορία των SIP

Η αφετηρία δημιουργίας των Φερόντων Θερμομονωτικών Πάνελ (SIP) μπορεί να εντοπιστεί ήδη στο 1930. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Lloyd Wright χρησιμοποίησε αυτά τα καινοτόμα δομικά μονωτικά πάνελ, σε κατοικίες προσιτού κόστους (Usonian houses) που κατασκεύασε στην δεκαετία του ’30 και του ’40. Ο Wright προσπάθησε να ενσωματώσει την ομορφιά και την απλότητα σε σπίτια σχετικά χαμηλού κόστους.

Τα SIP προχώρησαν τεχνολογικά όταν ένας από τους φοιτητές του Wright, ο Alden B. Dow, αδελφός του ιδρυτή της εταιρίας Dow Chemical, δημιούργησε το 1952 το πρώτο SIP πάνελ με πυρήνα αφρώδους υλικού. Πειραματίστηκε με τον σχεδιασμό και την μηχανική των φερόντων πάνελ με θερμομόνωση και τώρα πια αναγνωρίζεται γενικά ως ο παραγωγός των πρώτων SIP.

Γιατί SIP;

Τα πάνελ SIP είναι κατασκευασμένα από άκαμπτο πυρήνα PIR ανάμεσα σε δύο φύλλα OSB, ενός προϊόντος «κατεργασμένου ξύλου». Το αποτέλεσμα είναι ένα δομικό σύστημα που είναι πολύ δυνατό, ενεργειακά αποδοτικό και οικονομικά προσιτό.

Τα SIP αρχίζουν πλέον να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στην κατασκευαστική βιομηχανία, καθώς ιδιώτες και κατασκευαστικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν οικονομικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, εναλλακτικές των πιο παραδοσιακών μεθόδων, ώστε να συμμορφώνονται με τις ολοένα και αυστηρότερες απαιτήσεις του Οικοδομικού Κανονισμού για βελτιωμένες αποδόσεις στην θερμομόνωση και την αεροστεγανότητα.

 • Το κόστος και η ταχύτητα ανέγερσης, οι δομικές και θερμομονωτικές επιδόσεις του SIP βρίσκονται μπροστά από οποιαδήποτε σημερινή εναλλακτική μέθοδο.
 • Οι τιμές θερμομόνωσης που επιτυγχάνονται από τα πάνελ SIP είναι κατά πολύ ανώτερες από αυτές των συμβατικών μεθόδων κατασκευής σκελετού και μόνωσης. Τα κτίρια SIP είναι πρακτικά αεροστεγή, προφέροντας στους ενοίκους τους περισσότερο έλεγχο του εσωτερικού περιβάλλοντος. Καθώς το κόστος των καυσίμων για την θέρμανση αυξάνεται αναπόφευκτα, αυτή η ενεργειακή απόδοση γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.
 • Το SIP είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η εξωτερική του επιφάνεια είναι φτιαγμένη από αειφόρα υλικά, νεαρά δέντρα που καλλιεργούνται ειδικά, ενώ κανένα από τα συστατικά του δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντική υποβάθμιση. Ένα κτίριο SIP βοηθά στην μείωση της ρύπανσης καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη. Επιπλέον, σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε με τεχνολογία SIP τα απόβλητα είναι πολύ λιγότερα από ότι σε ένα συμβατικό κτίριο, πράγμα που σημαίνει ότι παράγονται λιγότερα απόβλητα υλικά στο εργοτάξιο και μικρότερη ρύπανση από την περαιτέρω διαχείριση τους.
 • Τα SIP μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά στοιχεία ενός κτιρίου ή απλά ως λύσεις εξωτερικής επένδυσης σε οποιαδήποτε υφιστάμενη κατασκευή προσφέροντας εξαιρετικές θερμομωνοτικές ιδιότητες.
 • Αυτά τα καινοτόμα δομικά πάνελ ενσωματώνουν ομορφιά και απλότητα σε σπίτια σχετικά χαμηλού κόστους.
 • Τα κτίρια τεχνολογίας SIP είναι απείρως πιο ανθεκτικά, αποδοτικά ενεργειακά, απαλλαγμένα από θορύβους και ρεύματα αέρα σε σχέση με άλλα συστήματα δόμησης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ
 • Τα SIP είναι φέροντες τοίχοι και τα δομοστατικά χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια με αυτά των χαλύβδινων δοκών τύπου Ι. Τα φύλλα OSB λειτουργούν ως φλάντζες της δοκού τύπου Ι, ενώ ο άκαμπτος πυρήνας (αφρός) αποτελεί τον κορμό για την διαμόρφωση της δοκού. Αυτό το σύνθετο δομικό στοιχείο παρέχει αντοχή, δύναμη και προβλέψιμες επιδόσεις.
 • Η δομοστατική επάρκεια των κτιρίων SIP είναι σημαντικά ανώτερη από αυτήν ενός συμβατικού κτιρίου με σκελετό ως προς την αντοχή .
 • Το SIP σχεδιάζεται και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε εργοστασιακά ελεγχόμενες συνθήκες, διασφαλίζοντας ακρίβεια στις διαστάσεις και τις ανοχές, και γι’ αυτό το τελικό προϊόν που καταλήγει στο εργοτάξιο είναι ακριβές και απαλλαγμένο από αστοχίες. Αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα του κτιρίου σας.
 • Οι κατασκευές SIP είναι πιστοποιημένες για διάρκεια ζωής 60 έτη την στιγμή που τα κτίρια από σκυρόδεμα έχουν επιστημονική διάρκεια ζωής 50 έτη.
 • Πανεπιστημιακές μελέτες απέδειξαν ότι τα κτίρια αυτά είναι σημαντικά ανώτερα από τις συμβατικές κατασκευές, επομένως θα αισθάνεστε πιο ασφαλείς σε ένα σπίτι SIP.
 • Όχι μόνο τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι τα πάνελ είναι πιο ανθεκτικά, αλλά ακόμη και οι φυσικές καταστροφές το απέδειξαν κατ’ επανάληψη. Τα σπίτια που κατασκευάστηκαν με SIP άντεξαν τον μεγάλο σεισμό του Hanshin (Κόμπε, Ιαπωνία) και τον σεισμό του Northridge, όπως και τον Τυφώνα Κατρίνα.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 • Τα SIP μας πληρούν τις απαιτήσεις των κανονισμών δόμησης αναφορικά με την πυραντίσταση. Όταν ένας τοίχος επενδύεται με κοινή γυψοσανίδα 15mm υπερκαλύπτει την κλάση αντοχής στην φωτιά REI 60/60/60 (Exova Warringtonfire).
 • Τα SIP μας έχουν δοκιμαστεί και έχουν ταξινομηθεί αναφορικά με την αντίδραση στη φωτιά ως πυράντοχα στοιχεία με μικρή συμμετοχή στην ανάπτυξη της φωτιάς, D/S2/d0.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Σταθερό κόστος, προβλέψιμο

Τα πάνελ SIP είναι προκατασκευασμένα και φτιάχνονται σε εργοστασιακά ελεγχόμενες συνθήκες. Το κόστος κατασκευής και η ποσότητα των υλικών υπολογίζονται με ακρίβεια, εξαλείφοντας την κοπή και την κατασκευή επιτόπου. Αυτό εγγυάται ότι δεν θα εμφανιστούν απρόοπτα έξοδα.

Χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης

 • Το χτίσιμο με πάνελ SIP μειώνει το κόστος κατά 30% σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους δόμησης.

Ταχύρρυθμη κατασκευή

 • Όλα τα δομικά στοιχεία φτάνουν στο εργοτάξιο έτοιμα προς ανέγερση.

Μεγιστοποίηση χώρου

 • Μεγιστοποίηση του χώρου χάρη στο πάχος των τοίχων. Μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 3% του συνόλου των τετραγωνικών μέτρων του σπιτιού

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Βέλτιστη Θερμομόνωση

 • Χάρη στα συστατικά τους και στα στρώματα ομοιογενών υλικών, τα SIP έχουν χαμηλή τιμή συντελεστή U πράγμα που προσφέρει εξαίρετες θερμομονωτικές επιδόσεις, και, συνεπώς, και χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος κάθε μήνα.
 • Το πάνελ SIP παραγωγής μας με πάχος 120mm έχει τιμή συντελεστή u =0.22 W/m2/K. Η τιμή του συντελεστή U ενός πάνελ SIP ποικίλει ανάλογα με το πάχος του πάνελ.
 • Οι επιφάνειες με SIP δεν απορροφούν ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ό,τι δεν χρειάζεται να πετάξει κανείς χρήματα για να ζεστάνει ή να κρυώσει τα υλικά της κατοικίας(τούβλα, μπετά κλπ).
 • Οι τιμές μόνωσης που επιτυγχάνονται από τα πάνελ SIP είναι κατά πολύ ανώτερες από τις τιμές των συμβατικών μεθόδων κατασκευής σκελετού και μόνωσης.
 • Το κτίριο τεχνολογίας SIP είναι πρακτικά αεροστεγές, προφέροντας στους ενοίκους του πλήρη έλεγχο του εσωτερικού περιβάλλοντος. Καθώς το κόστος των καυσίμων για την θέρμανση αυξάνεται αναπόφευκτα, αυτή η ενεργειακή απόδοση γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.
 • Όταν χτίζετε με τα SIP μας μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 50% των λογαριασμών ενέργειας σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής.
 • Όταν το SIP μας συνδυάζεται με επιπλέον μόνωση, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 80% των λογαριασμών ενέργειας σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής.
 • Επειδή τα πάνελ SIP δημιουργούν ένα πιο στεγανό κέλυφος κτιρίου, μπορείτε στην πράξη να μειώσετε το μέγεθος του εξοπλισμού θέρμανσης και ψύξης.

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Χτίζετε σε λιγότερο χρόνο

 

Πρόβλεψη σωλήνων

 • Εξοικονομείτε έως 60% του χρόνου αποπεράτωσης του σπιτιού σας, σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής.
 • Ο τοίχος SIP είναι φέρων και θερμομονωτικός, πράγμα που σημαίνει δεν χρειάζεται επιπλέον μόνωση επιτόπου σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής όπου η επιπλέον μόνωση είναι απαραίτητη.
 • Ο χρόνος ανέγερσης είναι γνωστός εκ των προτέρων. Γι’ αυτό η τεχνολογία SIP προσφέρει ακριβή ημερομηνία παράδοσης του έργου σας.
 • Επειδή υπάρχει πρόβλεψη σωλήνων στους τοίχους, η λειτουργικότητα των χώρων μπορεί να αλλάξει γρήγορα και εύκολα.